ROMANIAN CREATIVE WEEK 2021: EXPO (in)between: HORROR VACUI

Difuzat

KraftMade înseamnă Marlene și Alex Herberth în Cincu, Transilvania. Marlene Stanciu lucrează în medii diferite, de la textile la gastronomie și relația lor cu geografia originară, fiind o țesătoare de fire, idei și povești cu background în antropologie și politologie culturală. Alex Herberth este...

KraftMade înseamnă Marlene și Alex Herberth în Cincu, Transilvania. Marlene Stanciu lucrează în medii diferite, de la textile la gastronomie și relația lor cu geografia originară, fiind o țesătoare de fire, idei și povești cu background în antropologie și politologie culturală. Alex Herberth este restaurator în lemn și tâmplar de artă cu o experiență de 20 ani, creator de obiecte unicat utilizând materiale precum lemn și metal, oase și pietre. De asemenea, cercetează, arhivează și transmite tehnici meșteșugărești provenite de la breslele transilvănene.

Împreună cercetează sursele armoniei estetice străvechi și motivele pentru care lucrurile erau realizate după o rânduială anume, testează practicalitatea contemporană a ideilor arhaice, a materialelor naturale și a circuitului lent de design, producție și consum (slow design). Din 2017 au început să creeze, pe lângă obiecte performative, cursuri practice pentru meșteri, designeri, arhitecți și artiști menite să dea mai departe înțelepciunea și harul meșteșugăresc ca soluție sustenabilă pentru viitor.

Share

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romanian Creative Week

Emisiuni similare